Blogg

Världen och it-rätt


skrivet den 14 jan av Eddi, klockan:11:15
 Menas vi alla sitter här i vår trygghet och gnäller över än det ena och än det andra så är det åt helsike på riktigt i vissa delar av världen. Här sitter vi och har ändlösa diskussioner om it-rätt, fångar piratkopierare m.m.
Men intenet kan begränsas och användas på fel sätt, ett land som försökt sig på internetcensur utan att lyckas är Tunisien. Ytterligare ett land i händerna på en diktator som förtrycker sitt folk.
Men nu är revolutionen på gång och vapnet är Internet, Facebook, Twitter m.m.Tack vare dessa portalet kan aktivisterna trots allt sprida sitt budskap om vad som egentligen pågår.
http://www.expressen.se/ledare/1.2290135/frihet-pa-arabiska Det skulle man ju också kunna kalla för it-rätt fast med en helt annan innebörd.
Hoppas att Europa verkligen uppmärksammar vad som påågår och inte låter det fortsätta. Tunisien är ju så beroende av Europa att vi verkligen har en chans att påverka.
Och det är ju det vi måste, vi kan ju inte bara gå runt och ojja oss över tillståndet i andra delar av världen, hyckla fram lite medlidande och sen ändå glatt köpa/använda de varor som diktaturerna lever på. TA bara 90 talens bloddiamanter som ett bra exempel. Om vi med en gång hade tagit avstånd och gett tusan i att köpa bloddiamanterna hade vi tagit bort gerillans försörjningsmöjligheter. Det är vi i väst som finansierar folkmord av det slaget genom att vara giriga nog till att köpa det som erbjuds.
 Annars så knallar det på, kommande tid blir mycket plugg.
 immaterialrätt står näst på schemat, kan immaterialrätt vara tråkigare än det låter?
Hoppas inte det.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed