Blogg
 Sitter och läser på affärsjuridik och avtalsrätt inför kommande tentor, men ibland kan jag bli nästan deprimerad och undra vad tusan det egentligen har för värde.
Det är klart blir jag duktig på avtalsrätt och affärsjuridik så väntar förhoppningsvis ett bra jobb på advokatbyrå i framtiden men vad ger det mig egentligen. När man läser om vad som pågår ute i världen kan man undra.
Senast i raden av nyheter som gör mig upprörd är denna
http://www.expressen.se/ledare/1.2284574/det-sanna-hotet-mot-de-troende
 En kristen kvinna och tillika fembarnsmor ska hängas i Pakistan för att ett gäng ruttna grannar påstår att hon skymfat religionen genom att uttala sig nedsättande angående profeten!Seriöst vi lever väl för tusan inte i medletiden, och oavsett vad man tycker om religion så är den väl inte vatten värd om det inte är frivilligt. Ponera att gud, Allah mfl faktiskt skulle existera, tror deras tillbedjare då verkligen att de vill ha anhängare som inte tror på dem? Tror de dessutom att de är så himla småsinta och hämndgiriga att dylika ting är vad de vill?Knappast, det är småsinta, inskränkta människor vars enda sätt att utöva makt är att trycka ner och plåga andra som vill ha det på detta sätt.

Det har inte ett dyft med religionen i sig att göra, och jag tror inte heller att det precis ger dem själva pluspoäng i sina himmelriken att under sin livstid ägna sig åt att helt utan anledning trycka ner och plåga sina medmänniskor. Undrar gör jag angående vad tex Allah skulle tycka om att på så lösa grunder göra fem barn moderslösa, känns inte precis som något som skulle falla i god jord!

Känns som att det hade vart vettigare att satsa på en utbildning där man hade kunnat påverka och jobba med mänskliga rättigheter istället!

Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed